Kino, edhe kinema, bioskopi apo filmteatri, është vendi ku shfaqën filmat të çdo lloji/zhenre. Nganjëherë përdorët si term filmit për emertimin e një filmit ose për ndryshimin e kinofilmi dhe videofilm.

Biletë e një kinos në Gjermani

Kinemaja është ndërtesa a vendi i posaçëm ku është vendosur aparati kinematorafik dhe shfaqen filma. Po ashtu kinema lëvizëse (autokinema) thirret paisja për shfaqje filmash kinematografikë, të vendosura në një automjet për të lëvizuar lehë nga një vend në tjetrin.[1]

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980

Shiko dhe këtu

Redakto