Ashti i lotit (Os Lacrimale) është asht çift, asht i hollë që gjindet në pjesën e përparme të murit të brendshëm të orbitës. Bën pjes në grupin e eshtrave të fytyrës.

Ashti i lotit
Orbital bones.png

ArtikulimiRedakto

Ashti i lotit ndërlidhet me dy eshtra të grupit kranial (Ashti ballor, Ashti sitor), gjithashtu ndërlidhet edhe me nofullën e sipërme dhe guaskën e hundës.

Foto shtesëRedakto

Shih edheRedakto

Kafka
Eshtrat e fytyrës
Eshtrat e njeriut
Skeleti i njeriut

Lidhje të jashtmeRedakto