Ashti i mollëzës (Os Zygomaticum) gjindet në pjesën e jashtme të skeletit të fytyrës që së bashku me eshtrat të tjera të fytyrës ndërton skeletin e kokës, janë në formë të gungave (mollëzave).

Ashti i mollzës
Gray164.png

NdërtimiRedakto

Në këtë asht dallojmë zgjatimin ballor dhe zgjatimin temporal i cili lidhet me zgjatimin e ashtit tëmblor që së bashku krijojnë harkun e mollëzave.

ArtikulimiRedakto

Ashti i mollëzave artikulohet (ndërlidhet) me: Ashtin ballor (frontal), Ashti pykor (sphenoidal), Ashti tëmthor (temporal), Nofulla e sipërme (maxilla).

Foto shtesëRedakto

Shiko edheRedakto

Kafka
Eshtrat e njeriut
Skeleti i njeriut
Vertebra e njeriut
Kafazi i kraharorit të njeriut

Lidhje të jashtmeRedakto

Zygomatic bone