August Friedrich Kekulé von Stradonitz

Friedrich August Kekulé von Stradonitz lindi më 7 shtator 1829 në Darmstadt, Gjermani dhe vdiq më 13 qershor 1896 në Bonn. Ishte kimist gjerman dhe shkencëtar, ku ai përpiloi teorinë moderne të strukturës së kimisë organike.

August Friedrich Kekulé von Stradonitz