Augusto Pinochet

Augusto Jose Ramon Pinocet Uagrte (lindi me 25 nëntor 1915ValparasioKilit dhe vdiq me 10 dhjetor të vitit 2006 në Santiago) ishte gjeneral i ushtrisë kiliane dhe president më konkretisht diktator i Kilit i cili me anë të kshillit ushtarak dhe grusht shtetit sherbeu si gjerneral suprem dhe prsidenti Kilit gjatë viteve 1973-1990.

Diktori kilian ne vitin 1990

Po ashtu Pinoqet u akuzua per kirme te kryera si kidnapime vrasje e perdhunime te 3,000 qytetarve kilian gjat kohës që ai ishte në pushtet por as nje mas nuk u morr nga gjykata sepse Pinoqeti u shpall nga mjekët ushtark i pa aftë mendershtit për seancat gjyqsore.

Jeta Redakto

Edukimi Redakto

Kariera Ushtarake Redakto

Rrezimi i Senatit Kilian Redakto

Kariera si Politikan dhe hyrja në Pushtet Redakto

Krimet ndaj Popullatës Civile Redakto

Lidhjet e Pinoqetit Redakto

Vdekja Redakto

Trashigimia Redakto

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Biografia e Gjeneralit