Austeriteti (nga anglishja Austerity; njohur në shqip si Rreptësi apo Masa rreptësie), në kuptimin ekonomik, është një gjendje në të cilën qeveritë e vendeve përkatëse reduktojnë shpenzimet e veta në përpjekje për të zvogëluar deficitet buxhetore dhe borxhin e tejrritur publik.[1]

Shiko dheRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ "Austerity", Investopedia. Kontrolluar më 15 priill 2015

Lexime të mëtejshmeRedakto