Borxhi publik apo borxhi qeveritar i referohet detyrimeve që ka një qeveri për të paguar një shumë të caktuar në një të ardhme të caktuar ndaj mbajtësve të obligacioneve të lëshuara nga qeveria apo institucione të tjera të lidhura me të.

Harta e borxhit publik me % të PIB-së në vitin 2012 sipas CIA-së[1]

Borxhi publik është i ndryshëm nga borxhi privat; ky i fundit konsiston në detyrimet e individëve, të firmave të biznesit apo organizatave jo-qeveritare.[2]

HistoriaRedakto

RëndësiaRedakto

Borxhi dhe krizat ekonomikeRedakto

Shiko dheRedakto

Referime dhe shënimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto