I lindur më 10 qershor 1969 në Biti e Poshtme, Komuna Shtërpcë. Hyseni ishte deputet i Kuvendit të Kosovës i Grupit Parlamentar të PDK-së në kohën e shpalljes së pavarësisë. Si i diplomuar në Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës, Hyseni mbajti disa pozita si ligjërues në Kolegjin e Gjilanit nga viti 2011 deri me 2014, këshilltar ligjor në Ministrinë e Drejtësisë në 2013, deputet i Kuvendit të Kosovës në legjislaturën e tretë si dhe kryetar i Komisionit për Legjislacion dhe Çështje Ligjore 2008-2011