Banjul (Arabisht: بانجول) është kryeqyteti i Gambisë. Më 1816, britanezët e themeluan Banjulin, atëhere e kishte emrin ishulli Banjul. Më 1973, emri u ndryshua në Banjul.

Banxhul
بانجول
Qytet
Popullsia
 • Gjithsej34.828

Klima Redakto

Banjul ka klimë shumë të nxehtë. Qyteti përmban një sezon të gjatë të thatë, që përfshin nga nëntori deri në qershor dhe një sezon relativisht të shkurtër të lagësht që mbulon katër muajt e mbetur. Megjithatë, gjatë këtyre katër muajve, Banjul ka tendencë për të parë reshje të rëndë. gushti është zakonisht muaji me më shumë shi, me një mesatare prej 500 mm reshje në rënie.

Sipas një ministrit të qeverisë së Gambisë, Banjul është në rrezik të mbytur në ujë nga një rritje metër e nivelit të deteve, si rezultat i ndryshimeve klimatike dhe ngrohjen globale.

Distrikti Redakto

Banjul ndahet në dy distrikte:

  • Banjul
  • Kanifing