Bashkia Prrenjas

Bashki në Shqipëri

Stampa:Bashkia Bashkia Prrenjas është një bashkiQarkun e ElbasanitShqipëri. Bashkia e Prrenjasit kufizohet në veri me Bashkinë Librazhd, në lindje me Republikën e Maqedonisë, në jug me Bashkinë Pogradec dhe në perëndim me Bashkinë Elbasan. Kryeqendra e Bashkisë është Qyteti i Prrenjasit është krijuar si njësi administrative në vitin 1958. Popullsia sipas Regjistrit Civil shkon ne 33,031 banorë. Për fëmijët dhe të rinjtë e ketij qyteti dy janë shkollat kryesore, Shkolla nëntëvjeçare “Qybra Sokoli” dhe Shkolla e mesme “Halit Bërzeshta”.

Qyteti i Përrenjasit ka pasuri te shumta minerare e në bazë të tyre janë ngritur miniera për përpunimin e tyre.

VendbanimetRedakto

BurimetRedakto

Shiko edheRedakto