Bastareu (shekulli 4 para Krishtit), ishte një mbret i lashtë i Trakisë, i njohur vetëm nga një monedhë e rrallë që mbante emrin e tij. [1] [2] Ai me origjinë ishte paonian

Paeonia, fiset dhe rrethinat

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Babelon, Ernest (1979). Introduction générale à l'étude des monnaies de l'antiquité (në frëngjisht). fq. 224. ISBN 0405123485.
  2. ^ Petrova, E. (1999). Pajonija, Skopje (në maqedonisht).