Bee Gees ka qenë grup muzikor anglez i përbërë nga tre vëllezër: Maurice, Robin dhe Barry Gibb. Filluan karrierën e tyre në vitin 1958. Filluan me muzikë rok të lehtë në vitet '60 dhe vazhduan më vonë me muzikë disko në vitet '70. Në vitin 1978 u renditën si grupi më i mirë në botë.

Bee Gees
Saturday Night Fever.jpg

Disku më i shitur në botë ishte ai i filmit "Saturday Night Fever" me John Travolta dhe Olivia Newton John. Përmbante këngë nga Bee Gees: Night Fever, More Than A Woman etj.

DiskografiaRedakto

  • The Bee Gees Sing and Play 14 Barry Gibb Songs (1965)
  • Spicks and Specks (1966)
  • Bee Gees' 1st (1967)
  • Horizontal (1968)
  • Idea (1968)
  • Odessa (1969)
  • Cucumber Castle (1970)
  • 2 Years On (1970)
  • Trafalgar (1971)
  • To Whom It May Concern (1972)
  • Life in a Tin Can (1973)
  • Mr. Natural (1974)
  • Main Course (1975)
  • Children of the World (1976)
  • Spirits Having Flown (1979)
  • Living Eyes (1981)
  • E.S.P. (1987)
  • One (1989)
  • High Civilization (1991)
  • Size Isn't Everything (1993)
  • Still Waters (1997)
  • This Is Where I Came In (2001)

Veprat muzikoreRedakto

DisqetRedakto

  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.