Birthe Trærup është një pedagoge dhe etnologe muzikore në Departamentin e Muzikologjisë në Universitetin e Kopenhagës, tani është në pension.

vitin 1959, Birthe Trærup kreu punë hulumtuese në terren me shqiptarët në Kosovë dhe Maqedoni së bashku me Ernst Emsheimer dhe Felix Hoerburger. Në atë kohë ishte e vështirë ose krejtësisht e pamundur të bëhej një studim i ngjashëm në Shqipëri .

Shih edhe Redakto

Literatura Redakto