Bitinckë

fshat në Shqipëri
Bitincka
Fshat
Shteti: Shqipëria
Qarku: Qarku i Korçës
Rrethi: Rrethi i Devollit
Bashkia: Bashkia Devoll
Popullsia: 2000 banorë
Targat e automjeteve: DV
Lartësia mbidetare: 700-1000m m.n.d.
Përdorimi i stampës
Xhamia Bitincke

Bitincka është një fshatBashkia Devollrrethin e DevollitShqipërisë. Pas qytetit te Bilishtit, fshati Bitincke eshte fshati me popullsine më të madhe në Devoll.(mbi 2000 banore) Mendohet se fshati është ndertuar ne nje zone gjysëm kenetore prandaj fillimisht ka marrë emrin ‘Mbitine’ e më pas Bitinckë. Minjera e fshatit ështe një nga tre minjerat më të pasura të hekurit dhe nikelit ne Shqipëri.


Shih edheRedakto