Blantyre është qyteti më i madh i shtetit afrikan Malawi me 732'518 banor. Qyteti ndodhet në jugun e shtetit.

GjuhaRedakto

Në Blantyre ka 3 gjuhë zyrtare: anglisht, portugisht dhe chichewa.