Chichewa esht nji Gjuhe qe flitet ne Malawi nga 8.700.000 njerez.Gjuha mund te quhet dhe Cinyanja, Chewa ose Nyanja.

OrigjinatRedakto

Gjuha ka origjin nga Gjuha Bantu

EmriRedakto

Kuptimi i emrit esht Gjuha e Chewa-ve qe esht Populli me i madh ne Malawi