Bleta Shqiptare është një libër i botuar në Aleksandri, Egjipt1878 dhe ka për autor Thimi Mitkon. Libri është një koleksion me qëllim të sigurojë lulëzimin e komunitetit shqiptar të Egjiptit me informacion në lidhje me zakonet shqiptare. Puna u përmirësua me editime nga Gjergj PekmeziVjenë1924 nën titullin Bleta shqypëtare e Thimi Mitkos.

ReferimeRedakto