Blini është peshk i ujërave të ëmbla që jeton në shumicën e lumenjve dhe liqeneve të Evroazisë dhe Amerikës së Veriut. Janë peshq që ushqehen në fundet e liqeneve e lumenjve, duke ngrënë butakë, krustace dhe peshq të vegjël.

Blin
Statusi i ruajtjes
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Acipenseridae
Gjinia:
Blin i tipit Beluga në një akuarium

Në Shqipëri gjendet në lumin Drin e Bunë, veçanërisht në grykëderdhjet e këtyre lumenjve, por ndërtimi i digave mbi Lumin Drin dhe gjuetia e shpeshtë, e ka pakësuar shumë numrin e tyre.