Blloku Kombëtar Indipendent (BKI) ka qenë njëri prej grupacioneve politike të mërgatës shqiptare pasi në Shqipëri e mori pushtetin Partia Komuniste,[1] i formuar de jure më 9 nëntor 1946, u emërtua kështu nga Mustafa Kruja.[2] Anëtarët e BKI-së ishin ish-anëtarë të administratës shqiptare përgjatë pushtimit italian të Shqipërisë, drejtuar nga Ismail Vërlaci dhe Gjon Markagjoni.[3]

Referime

Redakto
  1. ^ Wojciech Roszkowski, Jan Kofman, red. (2016). Biographical Dictionary of Central and Eastern Europe in the Twentieth Century (në anglisht). Routledge. fq. 480. ISBN 9781317475941. Marrë më 22 janar 2020.
  2. ^ Kolgjini, Tahir (1971). "Dëshmorët e Kombit dhe Udhëzuesat T'onë". Lajmtari i të Mërguemit.
  3. ^ Lulushi, Albert (2014). Operation Valuable Fiend: The CIA's First Paramilitary Strike Against the Iron Curtain (në anglisht). Skyhorse Publishing, Inc. ISBN 9781628723946.