Man Booker Prize for Fiction, më shumë i njohur si Booker Prize, është një çmim letrar i krijuar në vitin 1968 i cili i jepet romanit më të mirë ë shkruar (përkthyer) në gjuhën angleze. Fituesit të Booket Prize i sigurohet famë dhe sukses ndërkombëtar, dhe për këtë arsye është me rëndësi të madhe në tregun e librave. Shkrimtari shqiptar me famë mbarëbotërore Ismail Kadare ka qenë fitues i këtij çmimi në vitin 2005.

Historia e çmimitRedakto

Procesi i zgjedhjesRedakto

Fituesit e çmimitRedakto

ReferimeRedakto