Boshlan është një vendbanim në komunën e Vushtrrisë, Kosovë.

Boshlan
Fshat

GjeografiaRedakto

Shtrihet në malet e Albanikut, i vendosur kryesisht në një luginë të rrethuar me male, rreth 17 km në verilindje të Vushtrrisë. Është vendbanim i tipit të dendur.

EkonomiaRedakto

Fshatarët kryesisht mirreshin me bujqësi dhe blegtori dhe me shitjen e drunjëve që kishin në malet për-rreth.

HistoriaRedakto

Në këtë vendbanim kan jetuar Familjet: Latifi, Mehmeti, Shabani dhe Halili. Të gjithë këto familje i Perkasin Fisit Berishë. Fshati është i ndarë në dy lagje. Lagjja e vogël (Mahalla Avdiu) , dhe lagjja e madhe, (Latifi). Distanca midis dy lagjeve është rreth 200 metra.

BurimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto