Bricjapi është njëra nga yjësitë e horoskopit. Emrin në latinisht e ka Capricornus dhe simbolin e ka Capricorn symbol 2.png (♑). Bën pjesë në 88 yjësitë moderne dhe është yjësia më e vogël e brezit të zodiakut. Gjendet mes Shigjetarit në përëndim dhe Ujorit në lindje.

Bricjapi