Brigada e Dytë Sulmuese e Kosovës është formuar më 9 shtator të vitit 1944 në fshatin Lilancë të Bujanocit nga ana e Aradhës Partizane të Kosovës si dhe partizanve të arddhur nga rrethinat e Gjilanit dhe Kaçanikut. Në ditën e formimit brigada kishte katër batalione me rreth 600 luftëtarë, dhe në fund të vitit numri i ushtarve arriti në rreth 1,600.

Referimet Redakto

Shih edhe Redakto