Brigada e Katërt Sulmuese Shqiptare e Maqedonisë

Brigada e Katërt Sulmuese Shqiptare e Maqedonisë është themeluar më 26 gusht të vitit 1944 në Malet Karaorman nga ana e Aradhës Partizane Shqiptare të Dibrës si dhe të partizanve të ardhur nga rrethet e Kërçovës dhe Strugës. Në ditën e themelimit i kishte tri batalione.

Nga data 28 shtator ishte në përbërje të divizionit 48.

Në fillim të janarit të vitit 1945 riemërohet me emrin, Brigada e Shtatë Sulmuese Shqiptare e Maqedonisë dhe si e tillë futet në përbërje të divizionit 42. Morri pjesë në luftimet në Frontin e Sremit e deri në luftimet për çlirimin e Zagrebit.

Shih edhe Redakto