Fronti i Sremit ka qenë front ndërluftues në mes forcave të armatosura pro komuniste dhe pro fashiste afër qytetit të Sremit.

Ushtarët në Frontin e Sremit

Në janar 1945 për në frontin verior janë mobilizuar rreth 18.500 shqiptarë nga Kosova në përbërje të Brigadave Antifashiste të Kosovës dhe 5.000 të tjerë nga Maqedonia.[1]

Shiko dhe këtë Redakto

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Kolonat e vdekjes përfunduan në Tivar - Sheradin Berisha"Zëri i ditës", e shtunë-e diel, 2-3 prill 2005, f. 20)