Brigada e Tetë Sulmuese e Kosovës

Brigada e Tetë Sulmuese e Kosovës është formuar më 20 dhjetor të vitit 1944 në qytezën e Burimit, nga ana e Aradhës Partizane të Komunës së Burimit si dhe të luftëtarve të rinjë. Ajo kishte 4 batalione me rreth 2,000 luftëtarë.

Shih edheRedakto