Broshura është një libër i vogël e i thjeshtë, me pak fletë të qepura me tel ose me pe. Ajo mund të jetë edhe si pjesë e një libri të madh që botohet në këtë mënyrë e që përdoret për reklamim ose edhe të përfshihet në një shabllon, fashikull, pamfletë ose fletëpalosje . Një broshurë mund të jetë gjithashtu një sërë letrash të shpalosura të lidhura të vendosura në një dosje xhepi ose pakete. Broshurat janë dokumente promovuese, të përdorura kryesisht për të prezentuar një kompani, organizatë, produkte ose shërbime dhe të informojnë klientët e ardhshëm ose anëtarët e publikut për përfitimet.

Një broshurë e viteve 1940 që reklamonte trenin, Arizona Limited

Broshurat shpërndahen në mënyra të ndryshme: si pjesë të gazetave, shpërndahen personalisht, me postë ose vendosen në raftet e broshurave në vende të trafikut të lartë, veçanërisht në zonat turistike. Ato mund të konsiderohen si literaturë gri . [1] Një broshurë zakonisht mbështillet dhe përfshin vetëm informacion përmbledhës që është promovues në karakter.

Shiko gjithashtu

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Muzaffer Uysal; Daniel Fesenmaier (12 nëntor 2012). Communication and Channel Systems in Tourism Marketing. Routledge. fq. 11 2. ISBN 978-1-136-58697-2. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)