i vogli i saj quhet kishk.

Buallica me të voglin e saj

Buallica kafshë shtëpiake. Është një lloj gjedhi që jeton në zona me ujë e në moçalishte. Ato përdoreshin dikur për transport pasi nuk tërhiqeshin edhe kur rrugët ishin me ujë apo baltë. Ndërkohë, edhe qumështi i tyre është i veçantë dhe pa kolesterol dhe mishi është mjaft cilësor, me shumë proteina e pa yndyrat të këqija. Buallica është femra e buallit.

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto