Buallica kafshë shtëpiake. Është një lloj gjedhi që jeton në zona me ujë e në moçalishte. Ato përdoreshin dikur për transport pasi nuk tërhiqeshin edhe kur rrugët ishin me ujë apo baltë. Ndërkohë, edhe qumështi i tyre është i veçantë dhe pa kolesterol dhe mishi është mjaft cilësor, me shumë proteina e pa yndyrat të këqija. Buallica është femra e buallit.

Buallica me të voglin e saj
Female water buffalo in Petaluma California - Sarah Stierch.jpg

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto