Boutros Boutros-Ghali (Arabisht: بطرس بطرس غالي), lindi më 14 nëntor 1922 në Kajro dhe vdiq më 16 shkurt 2016 në të njëjtin qytet, burrë shteti dhe diplomat egjiptian.

Butros Butros-Gali

Ai ishte i gjashti Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, që nga janari 1992 deri në dhjetor 1996.