Buzët (Buza) janë organe të dukshme te njeriu dhe shumë kafshë. Që të dy buzët janë të buta gjë që ua mundëson mukoza (mbështjellësi i hollë), gjithashtu janë të lëvizëshme që parësisht shërbejnë si organ taktik për detektim gjat ushqimit si dhe si organ për artikulim të të folurit.

Buzët tek njeriu

Anatomia e buzëveRedakto

Funksioni i buzëveRedakto

Ndryshimet e buzëveRedakto

Semundjet e buzëveRedakto

Shih edhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto