C.-H Hermansson

politikan suedez

Carl-Henrik "C.-H." Hermansson (14 dhjetor 1917 – 26 korrik 2016) ishte politikan suedez. Ai ishte kryetar i Partisë së Majtë nga viti 1964 deri në vitin 1975 dhe antarë në parlament nga viti 1963 deri në vitin 1985.

C.-H. Hermansson
CH Hermansson.jpg
Kryetar i Partisë së Majtë
Në detyrë
19641975
Paraprirë ngaHilding Hagberg
Pasuar ngaLars Werner
Të dhëna vetjake
U lind më14 dhjetor 1917
Bollnäs Suedi
Vdiq më26 korrik 2016
Stokholm, Suedi
Partia politike party e Majtë