CNN (Cable News Network) është një rrjet kabllor amerikan, që ishte pionier i formatit 24-orësh të lajmeve. Ai u themelua nga Ted Turner në vitin 1980 dhe zotërohet nga Warner Bros. Discovery.

Rrjeti momentalisht është në pronësi të Tim Warnerit. Selia e CNN është në Atlantë, ndërsa programi emetohet nga tri qendra: Atlanta, New York City dhe Washington, D.C..

Shqipëri, CNN mundëson transmetimin e televizionit A2 CNN, si dhe emeton përmes tij një përzgjedhje programesh në titra shqip.

Lidhje të jashtme

Redakto