Kapitoli i Tuluzës ( Ocitanisht; Capitòli de Tolosa; fpf. ' Kapitoli i Tuluzës ' ), i njohur zakonisht si Kapitoli, është zemra e administratës komunale dhe bashkisë së qytetit francezTuluzës .

Kapitoli dhe sheshi i tij gjatë natës
Pjesa e pasme e Kapitolit

Historia dhe përshkrimi

Redakto

Kapitolët (magjistratët qeverisës) të Tuluzës filluan ndërtimin e ndërtesës origjinale në 1190 për të siguruar një vend për qeverinë e një krahine që sa vinte e rritej në pasuri dhe ndikim. Emri "Capitole" i referohej jo vetëm Kapitolit Romak, por edhe capitulum-it, i cili ishte kapitulli i magjistratëve qeverisës. Ishte një qendër mosmarrëveshjeje gjatë trazirave të Toulouse 1562, me forcat hygenote që e mbanin atë me topa të kapur.

Galeri

Redakto