Carl Ulrich Franz Mannich lindi më 8 mars 1877 në Breslau dhe vdiq më 5 mars 1947 në Karlsruhe. Ishte një kimist gjerman. Që nga viti 1927 ishte dhe kimist i farmacisë, në univerzitetin në Berlin. Lëmia e tij e punës ishin kryesisht, ketobazat, bazat e alkoolit, derivatet piperidine, papaverini, laktonet, si dhe glikozinet digitalis.