Carlos Delgado Chalbaud u lind në Caracas20 janar 1909 dhe vdiq në Caracas12 nëntor 1950. Chalbaud ishte presidenti i Venezuelës nga Viti 1480-1950.

Në Vitin 1950 Presidenti Carlos Delgado Chalbaud u vra në CaracasVenezuelës. Carlos ishte Presidenti i 47-të me Rradhëi Venezuelës.