Carolina María Marín Martín ( Huelva, Spanjë, 15 qershor 1993 ) është një lojtare spanjolle badmintoni që garon në kategorinë individuale dhe dopie të grave, e cila u bë numër një në reditjen botërore BWF në qershor të 2015-es.

Historia sportiveRedakto

Ajo u shpall kampione olimpike në Rio de Janeiro 2016, [1] [2] tre herë kampione e botës, në vitin 2014, [3] [4] 2015 [5] [6] dhe 2018, [7] [8] dhe katër herë në kampionatin evropian, në vitin 2014, [9] [10] 2016 [11] [12] 2017 [13] [14] dhe 2018 . [15] Përveç kësaj, ajo ka realizuar katër Super Premier Series, All England dhe Malaysian Open në 2015, dhe dy China Opens, në 2018 dhe 2019.

Carolina mori çmimin Kombëtar të Sportit për atleten më të mirë Spanjolle të vitit 2014 [16] dhe u dallua me Medaljen e Bronzit të Rendit Mbretëror të Meritës Sportive (2014) dhe Medaljen e Artë të Urdhrit Mbretëror të Meritës së Sportit (2016 ). [17] Në Dhjetor 2016 Pallati Sportiv i Huelva-s u riemërua "Pallati i Sportit Carolina Marín" në nder të saj. [18] Në shkurt të 2018-es asajë u dha Medalja Andaluziane, atëdheu i saj.

Carolina Marín vazhdon duke bërë histori në këtë sport.

ReferencatRedakto

 1. ^ «Carolina Marín gana la sexta medalla de oro para España». El Mundo, 19 de agosto de 2016.
 2. ^ «Carolina Marín entra en la historia olímpica». Marca, 19 de agosto de 2016.
 3. ^ «Carolina Marín, campeona del mundo de bádminton». El Mundo, 31 de agosto de 2014.
 4. ^ «Carolina Marín se proclama campeona del mundo». Marca, 31 de agosto de 2014.
 5. ^ «Carolina Marín repite oro». El Mundo, 16 de agosto de 2015.
 6. ^ «Doblete histórico». Marca, 16 de agosto de 2015.
 7. ^ «La historia del bádminton ya es de Carolina Marín: primera mujer que logra tres Mundiales». El Mundo, 5 de agosto de 2018.
 8. ^ «¡¡¡Carolina Marín, tricampeona mundial!!!». Marca, 5 de agosto de 2018.
 9. ^ «Carolina Marín da un paso histórico». El País, 27 de abril de 2014.
 10. ^ «Carolina Marín hace historia y gana el Europeo de bádminton». As, 27 de abril de 2014.
 11. ^ «Carolina Marín exhibe su talento para reeditar su título europeo». Marca, 1 de mayo de 2016.
 12. ^ «Carolina Marín, campeona de Europa por segunda vez». As, 1 de mayo de 2016.
 13. ^ «Carolina Marín ya es tricampeona de Europa». Marca, 30 de abril de 2017.
 14. ^ «Carolina Marín, triple campeona de Europa». ABC, 30 de abril de 2017.
 15. ^ «Carolina Marín, campeona de Europa por cuarta vez». Marca, 29 de abril de 2018.
 16. ^ «Carolina Marín y Márquez, Premios Nacionales 2014». As, 10 de julio de 2015.
 17. ^ «Carolina Marín, medalla de bronce al Mérito Deportivo». Mundo Deportivo, 1 de septiembre de 2014.
 18. ^ «Carolina Marín dará nombre al Palacio de los Deportes de Huelva». Marca, 19 de diciembre de 2016.