Charles Babbage (Çarls Babaxh) ishte një matematicien, filozof, shpikës dhe inxhinier mekanik nga Anglia që më së miri njihet nga hedhja e idesë së konceptit të një kompjuteri të programueshëm. Ai konsiderohet si "Babai i Kompjuterit" Atij i jepet merita si shpikësi i të parit kompjuter mekanik që më pas çoi në dizajne më të ndërlikuara me kalimin e kohës. Puna e tij në një sërë fushash që i dhanë atij emrin si ndër më të zotët matematicienë të shekullit të tij.

Pjesë nga punët e Babbage gjenden në Muzeum e Shkencave në Londër (London Science Museum). Në vitin 1991 u ndërtua një nga motorrët diferencialë duke u bazuar në planet dhe skicat origjinale të Babbage.

ReferimeRedakto

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Babbage