Charlotte Badger (1778 – në ose pas vitit 1818)[1] është një australiane e lindur në Angli, e njohur si piratja e parë australiane.

Jeta e hershme Redakto

Badger lindi në vitin 1778, vajza e Thomas dhe Ann Badger. Ajo u pagëzua më 31 korrik 1778.[2] Familja e saj ishte e varfër, dhe një ditë më 1796,[3] ajo vodhi disa guinea dhe një shami mëndafshi në përpjekje për t'i mbështetur ata, por ajo u kap dhe u arrestua. Ajo u dënua me shërbim penal shtatë vjet në Uellsin e Ri Jugor.

Referime Redakto

  1. ^ "Oxford Dictionary entry of Charlotte Badger" (në anglisht). Oxford University Press. 2004. Marrë më 2008-06-16.
  2. ^ "History of Immigration to New Zealand" (në anglisht). www.teara.govt.nz. Marrë më 2008-06-16.
  3. ^ Journal of Lesbian Studies Published 1997 Haworth Press Google Books Retrieved on 2008-06-16