Christopher Gadsden (16 shkurt 1724 - 28 gusht 1805) ka qenë një ushtar dhe burrë shteti amerikan nga South Carolina. Gadsden ishte lideri kryesor i lëvizjes South Carolina Patriot në Revolucionin Amerikan. Ai ishte delegat në Kongresin Kontinental dhe brigadier gjeneral në Armatën Kontinentale gjatë Luftës së Pavarësisë.  Ai ka dizenjuar edhe të famshmin flamur të Gadsdenit, që mban emrin e tij.

Christopher Gadsden, portret nga Charles Fraser

Referime dhe shënime Redakto

  • E. Stanly Godbold, "Gadsden, Christopher"; American National Biography Online, shkurt 2000.


Lexime të mëtejshme Redakto

  • Godbold, E. Stanly, Jr., & Robert Woody. Christopher Gadsden and the American Revolution. 1983, The University of Tennessee Press, 1983. ISBN 0-87049-363-9.
  • McDonough, Daniel. Christopher Gadsden and Henry Laurens: The Parallel Lives of Two American Patriots. Susquehanna University Press, 2000. ISBN 1-57591-039-X.
  • Walsh, Richard, ed. The Writings of Christopher Gadsden, 1746–1805. University of South Carolina Press, 1966.

Lidhje të jashtme Redakto