Chung Ju-yung (25 nëntor, 1915 – 21 mars, 2001) ishte një sipërmarës koreano jugor, biznesmen dhe themelues i Grupeve Hyundai nga Korea Jugore.

Chung gjatë një interviste në tetor, 1998.