Civilization I është një lojë vizuale edukative që luhet në komjuteret personal.

Civilization
Civilization
Autor MicroProse
Botues MicroProse
Dizajner Sid Meier
Programues
Verzioni shiko tekstin
Viti botimit 1991
Lloji lojë strategji
Lojtar singel
Për moshen pakufizuar
Platforma MS-DOS, Macintosh, Amiga
Media Floppy
Dirijuesit Miu, tasteri

Rreth botimitRedakto

Autori : MicroProse
Botuesi : MicroProse
Mosha e dedikuar

Preferohet për nxënësit nga klasa e 5 por varësisht nga shkalla e vështirësisë bënë edhe për të rritur.

Viti i prodhimit :

VersioniRedakto

PaisjetRedakto

Platforma
Media
Dirigjuesit
Dizajni

FunksionimiRedakto

Figurat lëvizëse
Objektet
Veprime tjera

Lidhje të jashtmeRedakto

Seriali i lojrave Civilization

Sid Meier's dhe verzionet Civilization:
Civilization (Microprose, 1991)
Civilization II (Microprose, 1996)
Alpha Centauri (Firaxis, 1999) + Alien Crossfire (1999)
Civilization III (Firaxis, 2001) + Play the World (2002) + Conquests (2003)
Civilization IV (Firaxis, 2005)


Lojra tjera Civilization:
Civilization II: Test of Time (Microprose, 1999)
Civilization: Call To Power (Activision, 1999)
Call to Power II (Activision, 2000)


Lojra tjera të thjeshta:
Sid Meier's Colonization (Microprose, 1994) - Freeciv - C-evo