Creative Commons (CC) është një organizatë pa profit e përkushtuar në zgjerimin e kapacitetit të operuesve të kreativitetit të mundshëm dhe përdorimin e tij nga të tjerë edhe për të dhënë mundësinë për të ndërtuar, siç ka ndodhur më para se të shfrytëzohej ligji i i të drejtave të autorëve, te puna e të tjerëve në respektimin e plot të ligjeve.

Creative Commons
Creative Commons logo
themelues(s)Lawrence Lessig
LlojOrganizat Non-profit
I themeluar2001
Zyrat qendroreSan Francisco, California, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA).
FokusiSmadhim i informacionit publik(fusha e pergjithshme ose Public Domain)
metodëCreative Commons licenses
motoShare, reuse, and remix — legally. (jo zyrtare)
Adresa e internetithttp://creativecommons.org/
Versioni 2 i logo-s Creative Commons që tregon: Some Rights Reserved
Logo Creative Commons që tregon: Some Rights reserved
Logo Creative Commons që tregon: No Rights reserved

Lidhje të jashtme

Redakto