E drejta e autorit

(Përcjellë nga Copyright)

E drejta e autorit është vetë e drejta e krijuesit. Kjo do të thotë të drejtat e bazuara në pronën intelektuale, të cilat u përkasin krijuesve lidhur me punën e tyre në fushën letrare, shkencore dhe artistike. [1]

Poseduesi i së drejtës (një personi i dytë) për shpalosje të marrë nga krijuesi nën kushte të caktuara sipas marrëveshjes a ligjit thirret posedues i veprës.

Në jetën e përditshme ky term përdoret shpesh për krijuesin dhe për poseduesin d.m.th për të drejtën e shpalosjen e punimit.

Shih edheRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ LIGJIN TË DREJTAT E AUTORIT DHE TË DREJTAT E TJERA TË PËRAFËRTA Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine