D-Day ose Dita-D, e njohur në anglisht me se shumti operacionet ushtarake. Një term te ngjashëm ka ne gjermanisht dhe është i X-Dita, jour J në frëngjisht. Në gjuhët shumë, termi sot, veçanërisht për 6 qershor 1944 si fillimin e zbarkimin në Normandi.

Shih edheRedakto

LidhjeRedakto