Dalmacia është regjion në Kroaci. Shtrihet në jug të Gjirit të Kuarnerit. Malet e larta përgjatë bregdetit siç janë

Pozita gjeografike e Dalmacisë në Kroaci
bregdeti dalmat

Velebiti, Dinara, Kameshnica dhe Zavelim e ndajnë Dalamcinë nga brendia e shtetit.

Dalmacia përfshinë një brez të ngushtë mjaft të gjatë të bregdetit Adriatik. Në krahasim me pjesët tjera të bregdetit të Dalmacisë është mirë e banuar. Dalmacia ndahet në pjesën e saj: Veriore, të Mesme dhe Jugore.

Relievi Redakto

Klima Redakto

Klima e Dalmacisë është kryesisht mediterane: me verëra shumë të thata dhe të nxehta, dimra të butë, me të reshura të mëdha gjat muajve të vjeshtës dhe të dimrit.

Dalmacia veriore Redakto

Dalmacia e mesme Redakto

Dalmacia jugore Redakto

Lidhje të jashtme Redakto