David Coulthard (lind. 27 Mars 1971) është piloti Skocez i Formula 1. Ka garuar për skuadrat WilliamsF1, McLaren Mercedes dhe Red Bull Racing. Gara e parë është mundësuar me vdekjen tragjike të Ayrton Senna's në San Marino Grand Prix në vitin 1994. Garën e parë ka fituar në pistën e Portugalisë. Në vitin 1996 është transferuar në McLaren Mercedes. Rezultati më i mirë në tabelën e kampionatit të Formula 1 ka qenë në vitin 2001 me pozitën e dytë. Në vitin 2008 Coulthard ka përfunduar karrierën e tij në Formula 1.[1]

David Coulthard

Pikët e grumbulluara dhe pozitat në kampionatin e Formula 1 Redakto

 • 1994 : 8, 14 ponea (Williams)
 • 1995 : 3, 49 poena (Williams)
 • 1996 : 7, 18 poena (McLaren)
 • 1997 : 3, 36 poena (McLaren)
 • 1998 : 3, 56 poena (McLaren)
 • 1999 : 4, 48 poena (McLaren)
 • 2000 : 3, 73 poena (McLaren)
 • 2001 : 2, 65 poena (McLaren)
 • 2002 : 5, 41 poena (McLaren)
 • 2003 : 7, 51 poena (McLaren)
 • 2004 : 9, 24 poena (McLaren)
 • 2005 : 12, 24 poena (Red Bull)
 • 2006 : 12, 14 poena (Red Bull)

Referimet Redakto

 1. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/David_Coulthard