Defi

Defi është një vegël muzikore membranofone e Lindjes së Afërt dhe të Mesme me tinguj të një lartësie të pacaktuar. Përbëhet prej një rrethi druri të mbuluar me njërën anë me lëkurë të hollë. Në këtë rreth ka tri a katër brima të gjata, ku janë vendosur disa xhavaringa metalike. Në viset shqiptare defit i bien defatoret, që e ka zanat me i ra defit.[1]

Referimet

Redakto
  1. ^ Dizdari, Tahir (2005). "Def-i" në Fjalorin e Orientalizmave në Gjuhën Shqipe. Tiranë: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam. fq. 198. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)