Deformimi i Partisë Demokratike Histori politike, me Autor Blerim Çela. Shtëpia botuese: Toena. Viti i botimit 2010. Faqet e librit 580. ISBN 978-99943-1-512-3

Pasqyra e lëndës

1. - Hyrje

2. - Gjendja ekonomiko-shoqërorë e Shqipërisë para dhjetorit të vitit 1990

3. - Ngjarjet e dhjetorit të vitit 1990

4. - Krijimi i seksionit të Partisë Demokratike në Fabrikën e Tullave, Durrës

5. - Rënia e monumentit të Enver Hoxhës më 20.2.1991 dhe takimi me presidentin Ramiz Alia

6. - Puçi ushtarak i 21-22 shkurtit 1991 në Shkollën e Bashkuar të Oficerëve

7. - Probleme të propagandës elektorale në Partinë Demokratike dhe mitingjet në Tepelenë, Gramsh, Peqin e Shkodër

8. - Kandidimi për deputet i liderit të dhjetorit, z. Azem Hajdari dhe Blerim Çelës në Shkodër, për zgjedhjet e para pluraliste shqiptare të

31 marsit 1991

9. - Humbja e zgjedhjeve të 31 marsit 1991

10. - Ngjarjet e 2 prillit 1991 në Shkodër dhe prania e deputetëve Azem Hajdari e Blerim Çela

11. - Dilema “Të futemi-të mos futemi”, në parlament

12. - Jeta parlamentare dhe diskutimet në parlament për masakrën e Shkodrës të 2 prillit 1991

13. - Lufta opozitare në parlament e Partisë Demokratike për të rrëzuar qeverinë “Nano 1”

14. - Rrethana që kushtëzuan futjen e opozitës demokratike në Qeverinë e Stabilitetit në qershor të vitit 1991 dhe efektet e saj politike, ekonomike dhe sociale deri në daljen prej saj

15. - Mbi ndryshimin e kryeredaktorit të gazetës “Rilindja Demokratike”

16. - Mbi gjyqin e “kafeve” të bllokmenëve

17. - Lufta parlamentare e Partisë Demokratike për të drejtat e ish-të persekutuarve politikë

18. - Demaskimi i mashtrimeve puniste në shtypin e Partisë Demokratike, “RD”

19. - Prapaskenat e Kuvendit të Parë Kombëtar të Partisë Demokratike të 27-28 shtatorit 1991 dhe zhvillimi i tij demokratik

20. - Dalja nga Qeveria e Stabilitetit

21. - Ballafaqimi i z. Berisha me Qeverinë e Stabilitetit më 4 nëntor 1991 dhe largimi z. Ceka nga PD-ja

22. - Rënia e Qeverisë së Stabilitetit dhe formimi i qeverisë teknike të zotit Vilson Ahmeti

23. - Viti 1992, raporti i thesarit të shtetit në Parlament më 29 janar 1992 nga Blerim Çela

24. - Fushata elektorale në Përrenjas e Mokër me zotin Azem Hajdari në shkurt 1992

25. - Programi i Partisë Demokratike për zgjedhjet e 22 marsit 1992

26. - Fushata elektorale e 22 marsit 1992, fitorja historike e Partisë Demokratike dhe qeveria e saj

27. - Përgatitja për zgjedhjet lokale të 26 korrikut 1992

28. - Mocioni “Antiberisha”

29. - Konferenca e jashtëzakonshme e Partisë Demokratike e 13 shkurtit të vitit 1992 për mocionistët

30. - Zhvillime të tjera politike në PD, shkarkimi i prokurorit të përgjithshëm, Maksim Haxhia, dhe ligji i ri “Për Shërbimin e Kontrollit Shtetit”, që ndahet nga qeveria

31. - Shkarkimi i prokurorit të përgjithshëm

Viti 1993

32) Mocioni kundër Këshillit Drejtues të RTV Shqiptar

33)Mbi përjetësimin e Berishës në krye të PD-së, politika e tij personale majtiste dhe mënyra e organizimit të PD-së

34) Miratimi ligjit për liritë e të drejtat e njeriut

35) Mbi kontrollin e ndihmave italianë të lëvruara nga Levante co

36) Fondi i solidaritetit, marrëveshja PS-PASOK, operacioni “Fshesa”, 50-vjetori i Mukjes, deklarata e zotit Kalakulla në Parlament dhe kontrolli në Këshillin e Rrethit Elbasan

37) Kuvendi i Dytë Kombëtar i PD-së, më 4-5 dhjetor 1993

Viti 1994

38) Zgjedhjet e parakohshme në disa komuna dhe zgjedhjet në degën e PD-së Tepelenë

39) Krimi terrorist i bandës greke në posten kufitare Peshkëpi-Gjirokastër më 10.04.1994

40) Referendumi i 6 nëntorit 1994 për Kushtetutën

41) Zbulimet dhe masat e Kontrollit të Shtetit për periudhën 1.06.1993-30.09.1994

42) Raporti i komisionit për realizimin e detyrave të qeverisë për të përndjekurit politikë

Viti 1995

43) Zhvillime politike në PD për rritjen e eficiencës së saj në përkrahjen e demokratëve

44) Shkarkimi i zotit Eduard Selami nga kreu u Partisë Demokratike

45)Të tjera zhvillime e kujtime për heroin e demokracisë, Azem Hajdari, dhe konferenca e degëve të PD-së

Viti 1996

46) Kuvendi i Tretë Kombëtar i PD-së, më 4-5 prill 1996

47) Zgjedhjet parlamentare të 26 majit dhe ato lokale të 20 tetorit 1996

48) Firmat mashtruese piramidale

Viti 1997

49) Efektet politike të firmave piramidale (promemoria e të 14-ve të PD-së kundër Berishës)

50) Diskutimi në Parlament për firmën piramidale “Gjallica”

51) Vrasja e oficerëve të SHIK-ut në Vlorë, shpallja e gjendjes se jashtëzakonshme

52) Marrëveshja e 9 marsit 1997 dhe Qeveria e Pajtimit Kombëtar e Bashkim Finos

53) Raportimi në grupin parlamentar të PD-së, më 21.03.1997 nga kryetari i SHIK-ut, zoti Bashkim Gazidede

54) Raportimi në Parlament më 26.03.1997, nga kryetari i SHIK-ut, Bashkim Gazidede

55) Përpjekjet e së majtës shqiptare dhe komiteteve ushtarake rebele për krijimin e Federatës së Jugut dhe autonominë e Korçës, Gjirokastrës e Sarandës e dështimi i tyre. Forcat shumëkombëshe dhe mbrojtja e sovranitetit të Shqipërisë nga faktori ndërkombëtar. Deklarata e SHBA-së për paprekshmërinë e Shqipërisë

56) Rezoluta e Këshillit Kombëtar të PD-së më 13.04.1997 dhe Memorandumi i Rimëkëmbjes Kombëtare

57) Zgjedhjet e 29 qershorit 1997. Kallash-parlamenti. Fillimi qëndresës së PD-së dhe plagosja e Azem Hajdarit

58) Riorganizimi i PD-së dhe Kuvendi IV i saj më 20-21 tetor 1997

59) Financat e PD-së dhe stabilizimi i tyre

60) Meditime e opinione

61) Represioni social komunist pas zgjedhjeve të 26 korrikut 1997 dhe ngritja e çmimeve

62) Arrestimi i gjashtë ish-funksionarëve të lartë të qeverisë demokratike më 22 gusht 1998

63) Vrasja e liderit të demokracisë shqiptare, Azem Hajdari, më 12. 09. 1998 dhe funerali i tij

Viti 1999

64) Këshilli Kombëtar më 3 maj 1999 për korrupsionin qeveritar, Rambujenë dhe heqjen e akuzave të opozitës

65) Kuvendi i posaçëm i PD-së më 17.07.1999 për çështjen kombëtare dhe futja e PD-së në Parlament

66) Fillimi i nismës së BE-së për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit (MSA)

Viti 2000

67) Mbi librin antishqiptar të Vasilis Kondis, që quan Greqi nga Shkumbini e poshtë

68) Zgjedhjet e manipuluara vendore të 1 tetorit 2000, me heqje nga listat e votimit të demokratëve

69) Ndalimi nga policia e qeverisë Meta më 28 nëntor 2000 të kryetarit të PD-së e deputetit Sali Berisha

70) Lufta në dy fronte e PD-së me të majtën dhe oponencën e së djathtës

71) Kodi diskriminues elektoral i vitit 2000, i hartuar vetëm nga socialistët

72) Kryetari i PD-së, Sali Berisha, shkon në Vlorë tre vjet pas rebelimit komunist të 1997-s

Viti 2001

73) Koalicioni i qendrës së djathtë “Bashkimi për fitore”, për zgjedhjet parlamentare të 24.06.2001 dhe fushata në Sarandë

74) Kontestimi i zgjedhjeve të 24.06.2001 nga koalicioni “BF” dhe faktori jashtëm. Bojkoti i Parlamentit nga “BF”

75) Këshilli Kombëtar i 21 tetorit 2001 për analizën e zgjedhjeve të 24. 6. 01 dhe diskutimet në të

76) Konferenca e PD-së në Tiranë dhe Kuvendi VII Kombëtar më 15-16 dhjetor 2001 dhe fjalimet e Meksit e Butkës

Viti 2002

77) Arsyet e kthimit të PD-së në Parlament më 1 shkurt 2002

78) Marrëveshja Nano-Berisha dhe reagimet e demokratëve

79) Takimi i Berishës me Nikolla Geixh në fundvitin 2002 në selinë e PD-së

Viti 2003-2004

80) Përçarja e PS-së. Krijimi i LSI-së dhe publikimi i KOP-it në PD

81) Zgjedhjet vendore të 1 tetorit 2003 dhe heqja masive e demokratëve nga listat e votimit

Viti 2005-2006

82) Kuvendi VIII Kombëtar i PD-së më 23-24 prill 2005

83) Zgjedhjet e 3 korrikut 2005 dhe fushata ime në Lushnjë. Fitorja e Partisë Demokratike

84) Disa nga diskutimet e mia në Kuvendin e Shqipërisë

85) Procedurat e shkarkimit të prokurorit përgjithshëm, Theodhori Sallaku

86) Kërkesa e PS-së për hetimin e pasurisë së kryeministrit Berisha

87) Diskutimet parlamentare për dënimin e krimeve të komunizmit dhe rezoluta e 30 tetorit 2006

Viti 2007

88) Procedurat e shkarkimit të zonjës Topalli dhe zgjedhja e zotit Bamir Topi president i Republikës, më 20.7.2007

89) Ligji për dëmshpërblimin e të përndjekurve politike më 12. XI. 2007

Viti 2008-2009

90) Fjala ime për grantin amerikan dhe krimet e PS-së ndaj anëtarëve të PD-së në vitet 1997-2000

91) Ligji për pastërtinë e figurës zyrtarëve të lartë administratës dhe atyre të zgjedhur

92) Zgjedhjet e 28 qershorit 2009 dhe Kuvendi IX Kombëtar më 14 dhjetor 2009