Blerim Çela u lind në Korçë më 28 prill 1944. Studimet e larta i mbaroi në vitin 1969 në Fakultetin e Ekonomisë në degën Financë-Kontabilitet të Universitetit Shtetëror të Tiranës. Në vitin 1996 fitoi gradën shkencore “Doktor në ekonomi” në të njëjtin universitet.

Blerim Çela.jpg

Ka punuar nga viti 1970 deri në vitin 1987 në Ndërmarrjen e Bonifikimit Thumanë, në Fabrikën e Çimentos Fushë-Krujë, në Ndërmarrjen e Ndërtimit të Hidrocentralit Koman, në detyrën e kryetarit të degës Financë-Kontabilitet. Nga viti 1987-1989, inspector në Ministrinë e Ndërtimit dhe nga viti 1989-1992 drejtor i Drejtorisë së Financë Kontroll Revizionit të kësaj ministrie.

Në dhjetor 1990 u përfshi në lëvizjen demokratike dhe në shkurt 1991 u zgjodh anëtar i Kryesisë së PDSH e deri në dhjetor 2009 ka qenë i zgjedhur në forumet drejtuese të Partisë Demokratike. Në 1991 u kandidua deputet në Shkodër, në 1992 dhe 1996 në Tepelenë, në 1997 në Pogradec, në 2001 në Sarandë dhe në 2005 në Lushnjë. Ka fituar 4 herë me votë të drejtpërdrejtë në Shkodër, 2 herë në Tepelenë dhe një herë në Lushnjë.

Në 1992 u zgjodh anëtar i qeverisë së parë demokratike me detyrën e kryetarit të Kontrollit të Lartë të Shtetit deri në 1997. Nga 1997-2009 ka ushtruar detyrën e shefit të financës së PD-së. Nga viti 1997-2010 ka qenë zëvendësrektor dhe dekan i Fakultetit Ekonomik të Universitetit Ndërkombëtar të Tiranës.

BotimeRedakto